Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ПГТМ „Христо Ботев“ изпратиха 68 зрелостници

Шестдесет и осем зрелостници на ПГТМ „Христо Ботев”Ботевград днес се сбогуваха със своите учители и ученици на учебното заведение. Дворът на професионалната гимназия се превърна в място на истински празник с богата музикална програма.

Випуск 2019 завършва 12 клас , както следва:

– 12 „А”- 22-ма ученици, специалност „Автотранспортна техника и промишлена електроника” с класен ръководител Мадлен Русинова
– 12 „Б”- 22-ма ученици, специалност „Компютърна техника и технология” с класен ръководител Петя Михайлова
– 12 „В”- 24 ученици, специалност „Компютърна техника и технологии” с класен ръководител Димитър Иванов.

„Днес е един малко тъжен ден във Вашата кариера. Днес Вие за последен път ще прекрачите прага на гимназията, в която 4 или 5 години учихте. Не се съмнявам във Вашите възможности. Знам, че сте подготвени. Вие имате знанията, имате и уменията да продължите своя път напред. Днешният ден освен с малко тъга, е изпълнен и с голямата надежда, че от утре живота ще Ви предложи невероятни възможности, за да се усъвършенствате, развивате и да бъдете успешни хора”, каза Николов,

Той  връчи на двама абитуриенти грамоти за успешно представяне на Републиканско състезание в Габрово „Мога и зная как” – на Иван Бончовски и Валентин Василев.


Общо 6 бяха номинациите на завървшващите: Денислава Стоянова Мис Випуск 2019; Никола Дилов – Мистър Випуск 2019 ‚ Валентин Василев –  Електротехник на Випуск 2019‘Стоян Ботев –  Транспортен техник на випуска, Тодор Ценов- Предприемач на Випуск 2019- , Ангел Недялков Музикант на випуска.

Специална награда бе връчена и на Калоян Крумов от 12 „Б“ за завоювано трето място на маратона „Run4eu“.