Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В ход са превантивни мерки за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на пожарната безопасност при прибирането на реколта 2019г.

Традиционно, в началото на летния сезон, ОДМВР- София реализира комплекс от мерки, насочени към опазване на селскостопанската продукция от престъпни посегателства, разписани в специален план, изготвен след оценка на оперативната обстановка и анализ на причините и условията за извършване на кражби.

На работни срещу между началниците на 12- те районни управления на територията на Софийска област с кметовете по места, председателите на земеделски кооперации и частните производители за създаване на организация за охрана на складовите бази, съхраняващи селскостопанска продукция, се акцентира върху своевременното подаване на сигнали за случаи на правонарушения от лица и фирми,изкупуващи селскостопанска продукция.

Предвидени са също така и инструктажи на назначените от кметовете полски пазачи, на които да бъдат разяснени функционалните им задължения и начините за взаимодействие с полицейските органи.

С ръководителите на частни охранителни фирми и звената за самоохрана  се обсъждат начините за взаимодействие и обмен на информация с оглед засилване на тяхната бдителност при охраната на селскостопанската продукция.

Сред планираните мерки е и провеждането на специализирани полицейски операции за предотвратяване, пресичане и разкриване на кражби и други престъпни посегателства върху селскостопанската продукция и имущество на земеделските производители, както и съвместни проверки с други контролни органи.

Активизиран ще бъде контролът върху движението на извънгабаритни и тежки пътни превозни средства с оглед недопускане на пътнотранспортни произшествия с участието на селскостопанска техника, а също така и с превантивна цел за недопускане на престъпни посегателства и предизвикване на палежи в земеделските блокове.

В районите с обособени пунктове за изкупуване на селскостопанска продукция е предвидено засилено полицейско присъствие.

ОДМВР- София апелира към земеделските стопани за повече бдителност и предпазливост при установяване на контакт с търговци на селскостопанска продукция.

При всяко възникнало съмнение за нередност или извършено посегателство да се подава сигнал в районното управление на МВР или на тел.112!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *