Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Състезанието „Бързи, смели, сръчни“ показа ловкостта и бързината на първокласници в ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“

За десета поредна година ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“ Ботевград проведе днес състезанието „Бързи, смели, сръчни“. Два отбора „Орел „ и ‚Сокол“ мериха сили, бързина и сръчност в двора на училището. Ученици от първи клас се състезаваха в пет кръга щафетни игри, с различна трудност.  Журито бе в състав Даниела Бориславова и Павлин Димитров.

„Когато бе открито нашето училище, училищното ръководство заедно с нас- преподавателите по физическо възпитание решихме, че децата трябва да се съревновават и да  видим какво са постигнали за цялата учебна година. Те ще покажат какви умения са развили – сръчност, бързина ловкост , издръжливост“, заяви преподавателят по физическо възпитание в учебното заведение- Даниела Бориславова. Тя припомни, че в миналото състезанието е било организирано в различни градове, както и на общинско ниво – в зала „Балкан“.  

След края на състезанието първенците бяха наградени с комплекти федербал, топки и лакомства. След оспорвани игри победители станаха учениците от отбора „Орел“ – I „А“ клас. Те постигнаха резултат 23 точки срещу 17 на отбора „Сокол“.

След състезанието „Бързи, смели, сръчни“ в училището започна друго състезание- по Безопасност на движението. То обхвана полагане на тест и практическо състезание с велосипеди.