Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Четирима учители получиха приза „Учител на годината 2019“

Големият салон на Народно читалище „Хр. Ботев“ в  Ботевград днес събра учители и ученици от Ботевград и общината, за да отбележат най-светлия български празник –  Денят на българската просвета и култура и славянска писменост – 24 май. По този повод кметът на общината Иван Гавалюгов награди педагози, които са се отличили със своята работа и са постигнали резултати, заслужаващи приза „Учител на годината – 2019“.

Преди това кметът Иван Гавалюгов поздрави всички присъстващи с празника 24 май. Той не скри радостта си от това, че салонът е изпълнен с деца, затова той се обърна първо към тях. „Скъпи ученици, не знам дали осъзнавате, какво огромно богатство е писмеността, която са ни завещали дедите. Днес живеем във все по-глобализиращ свят. В един свят, в  който вие комуникирате по един много различен начин от този, в който живеехме ние като деца – с телефони и компютри . Призовавам Ви, моля Ви действително, използвайте нашия роден език и кирилицата, когато комуникирате. Това е нещото, което ни отличава от много други народи. В този глобалиизращ  се свят  ние се нуждаем от нашата идентичност“. Накаря Гавалюгов каза, че „много по-важно е да бъдеш, отколкото да имаш!“.

Към учителите и дейците на просветата и културата кметът изрази своята голяма благодарност и признателност  за неуморния им труд, положили за възпитанието и обучението на младото поколение.

Кметът Иван Гавалюгов награди с грамоти и почетни плакети:

В категория „Предучилищно образование“ –  Поля Венциславова Герашка. Тя изрази своята благодарност към всички онези, които са преценили, че заслужава наградата. „Благодаря на моя колектив в детска градина „Кокиче“ и лично на директора Милена Маринова. Благодаря, че ме оценихте достойно. Тази награда е и ваша“, добави Поля Герашка.

Високото отличие в категория „Начален етап на основно образование“ бе връчено на Геновева Михайлова  Йотова от ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“. От сцената тя заяви, че наградата я задължава да работи повече с отговорност. „Децата са тези, които ме стимулират. Те ми вдъхват кураж да работя“, добави Михайлова.

Пенка Василева Николова от ОУ“Любен Каравелов“ получи наградата в категория „Прогимназиален етап на основно образование“ . „Благодаря за оказаната чест на този най-български празник да получа този приз! Приемам го като признание за усърдната и всеотдайна работа на колектива на училището в Трудовец“, заяви Николова.

Заслуженият приз в категория „Средно образование“  бе връчен и на  преподавателят по география и история в ПГТМ „Хр.Ботев“ Иван Здравков Иванов.  Той изарзи огромна благодарност за високата награда към ръководството и учителския колектив на професионалната гимназия. „Това е училището, с което съм дълбоко свързан и като негов възпитаник, а от две години като преподавател. Благодаря на община Ботевград и не на последно място – на всички мои ученици“, заяви Иванов. Той добави, че без тях, резултатите не биха били налице.

В чест на празника, за почитателите на естрадната музика, на сцената излезе любимецът на поколения българи – Орлин Горанов. „Светът е за двама“, „Мъжката любов“, „Да започнем от начало“ бяха само част от песните, които изпълни пред Ботевградската публика.