Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Инър Уийл клуб Ботевград с благотворителна инициатива по повод 1-ви юни за децата от Дневен център Ботевград

Весел детски празник с много игри и забавления бе организиран на 28 май 2019 г.  в Дневен център за деца и младежи с увреждания Ботевград, с директор Цветанка Георгиева, съвместно с Инър Уийл клуб Ботевград.

За доброто настроение на децата, дамите осигуриха представител от аниматорска група Мики, който с песни, танци и рисувани личица приповдигна настроението на децата.  Дамите даряват на центъра голям басейн с пластмасови топки, необходими за извършване на определени терапии. На всяко дете, Инър Уийл клуб Ботевград подари пакетчета със здравословни лакомства.

В навечерието на най-веселия ден 1 юни Денят на детето, президентът на клуба Надежда Данаилова, пожела на децата много здраве и игри, късмет и весели дни.

Децата, с подкрепата и помощта на екипа на центъра, бяха подготвили специална програма с драматизация на приказката  „Вълкът и седемте козлета“.

Клубът подари на центъра детски рисунки на възпитаници от oсновните училища в града, с които те са участвали в организиран от клуба през  ноември 2017 г. конкурс на рисунки на тема “Ботевград в миналото, днес и утре”. Творбите са закачени във фоайето на центъра за работа с деца.

Денят на детето се чества в много страни. Това е един от най-старите международни празници, който води началото си от Световната конференция за благосъстоянието на децата, състояла се в Женева през 1925 г.

На всички малчугани Честит празник!