Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Собственици на магазини в центъра на Ботевград са подали сигнал до полицията за системно чупене на стъклата

smartcapture

За пореден път магазините в центъра на Ботевград, намиращи се в ляво на Часовниковата кула, станаха обект на вандализъм. На 20 май рано сутринта, отивайки на работа, хората установили счупване на прозорците и пробиване на стъкла  с въздушна пушка.

През септември миналата година това отново се е случило, когато е подаден сигнал до Дирекция „Сигурност и обществен ред“ . Тогава извършителите не били открити. Деянието продължава да се случва. На 23 май отново потърпевш собственик на търговски обект се оплака, че стъклото на магазина отново е продупчено. Собствениците на въпросните магазини са подали сигнал до РУ на МВР-Ботевград. Те очакват органите на реда да установят самоличността на извършителите.

Работещите в центъра са обезпокоени, че чупенето може да продължи безкрай, а авторите на престъпното действие да останат безнаказани. От Дирекция „Сигурност и обществен ред“ са създали организация за работа по случая, но камерите не са уловили извършителите. Преди две седмици са били счупени пък стъклата на намиращо в близост заведение. Собствениците са в недоумение, как в центъра на града подобно нещо може да стане практика, а авторите на хулиганските прояви – да останат неизвестни.