Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общински съвет-Ботевград с поздравителен адрес към БК „Балкан“ за шампионската титла

Днешното редово заседание на Общински съвет-Ботевград започна с  прочитане на Поздравителен адрес от председателя на ОбС Любомир Лилов към БК „Балкан“, който ще бъде връчен на отбора-шампион.

„Спортът в Ботевград е на особена почит. Той обединява не само гражданите, но и общинските съветници. Тези успехи нямаше да бъдат факт, тъй  като всички решения за финансиране на спорта се дължат на общинската администрация и Общински съвет“, заяви кметът на общината Иван Гавалюгов. Той  изрази благодарност за съпричастността  на местните депутати.

Кметът Иван Гавалюгов подчерта, че спортът в Ботегврад е успешен не само конкретно в определен вид спорт, а като цяло. Той визира и успехът на ФК „Балкан -1929“, които взеха Купата на Аматьорската Футболна лига. Това стана на 28 май на финала на стадиона във Велико Търново. Футболният отбор на Ботевград победи отбора на Суворов с 3 на 1 в Североизточната трета лига.

Олимпи Кътев, председател ан инициативен комитет, от своя страна покани присъстващите на честването на 90-годишнината на футболния клуб в Ботевград на 1 юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *