Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Наградени бяха футболни легенди на Ботевград

Тържественото честване на 90 години организиран футбол в Ботевград отдаде значимото на десетките футболисти, прославили града в през годините. По този повод се сътоя официалната церемония , на която присъстваха много футболни ветерани на “Балкан 1929” от различни поколения, децата от ДЮШ, ветераните на ПФК”Левски” София, спортни деятели и фенове.

Президентът на Зоналния съвет – Валентин Чакъров удостои кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов с плакет за особени заслуги към футбола в Ботевград, а наградата получи зам. кмета на града Борис Борисов.

Високият гост връчи златни значки на БФС на Мариян Христов, Стефан Грозданов, Стефан Влъчков и Иван Редовски. Сребърни получиха Марин Ралков, Божидар Димитров, Павлин Павлов, Минчо Коцев и Илия Крумов и бронзова значка за Пламен Илиев. За всички ветерани бяха подсигурени юбилейни екипи, почетни медали и плакети за принос и развитие на футбола в Ботевград.
Юношите старша възраст получиха купата си за първенец на областното първенство, а юноши младша получиха медалите си за трето място.

Кулминацита беше представянето на купата на лигата, която “Балкан 1929” спечели на 28 май във Велико Търново след победа с 3:1 над “Суворово”. Това е историческа първа купа за отбора на града ни. Футболният отбор получи поздравителен адрес представен от зам. Кмета на Община Ботевград Борис Борисов.

Ветераните на ПФК”Левски” също връчиха плакет на Община Ботевград и президента на клуба Иван Редовски,след което с много настроение ветераните на сини и зелени спретнаха футболен спектакъл и показаха, че умения на зеления килим. И за да е празникът пълен футболистите на “Балкан 1929” завършиха с победа на “Вихрен “ Сандански с 2:1 футболният сезон в Трета лига
и ще се отдадат на заслужена почивка.

Да припомним, че празничната програма започна с детски турнир ощее сутринат, в който участваха “ Балкан 1929”, “Ракитин” Трудовец и ОФК “Правец”. Юбилейната купа спечелиха децата от Правец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *