Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Жители на Врачеш се оплакаха, че водата в селото е кална

Години наред жителите на най-голямото село в община Ботевград -Врачеш са принудени да се къпят или да мият съдовете, с които се хранят с мътна, дори кална вода. Проблемът поне на този етап изглежда неразрешим. Врачежани обаче сигнализираха в една от националните медии – Нова телевизия.

Гражданка на име Цветелина Лозанова е запознала медията с абсурдното състояние на водата по домовете на хората от село Врачеш.
Ето какво гласи писмото:

“ Водата, която тече от чешмите на хората е не просто мътна, а кална. Повечето от жителите са се опитали да се свържат с ВиК-Ботевград и ВиК-София област, но обратна връзка така и не е получена. На една от улиците в селото (ул. „Цар Иван Шишман“ 24) водата идва директно от гората и чрез байпас се захранват всички къщи в този край на селото. Преди години хората са били към главния водопровод, но постоянно са нямали вода. След жалба, се разрешава да се включат с байпас директно от реката. В реката, която е под къщата на едно от семействата, живущи във Врачеш, има филтър, като това е единственото пречистване, на което могат да разчитат, ако изобщо може да се нарече такова, а във всички сметки за вода таксуват за пречистване на водата и за отвеждане до пречиствателна станция. Когато вали, тече кал. Когато не вали, няма налягане. Въпросната цедка трябва да се чисти ежедневно, но няма кой да го прави от ВиК. Когато се съберат много отпадъци, листа и т. н., водата спира. Подавани са сигнали по телефона, но полза няма. Хората планират да направят подписка и да подадат жалба. Надяваме се, чрез достигане на проблема до национално ниво, институциите да се т.нар „стреснат“ и да бъдат предприети мерки“.

Писмото е придружено със снимки:

След проливните дъждове ситуацията не е по-различна и в Ботевград. Граждани публикуваха снимки в социалните мрежи:

1 коментар на “Жители на Врачеш се оплакаха, че водата в селото е кална

  1. Така е в цялата община. Не само във Врачеш. Но в нито един от другите сайтове няма да намерите и ред за този проблем.
    Защо ли ?!?!?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *