Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Учреден бе още един Фен клуб на ФК“Левски“ в общината

Тази вечер във Врачеш бе официално учреден още един фен клуб на ФК”Левски” в общината. Феновете съществуват отдавана, но днес бе даден стартът на тяхното обединение.

Церемонията започна с водосвет за здраве и благополучие от Отец Димитър, в 19.30ч. На събитието присъстваха гости от фен клубовете в страната –  от София, Враца, Сливница, Кюстендил и др. Да подкрепи колегите си бе дошъл и Степан Хинглиян  – председателят на Националния клуб на привържениците на ФК”Левски”.

„Ние винаги подкрепяме подобни инициативи. Открили сме над 50 фен клубове в малки и големи населени места”, Степан Хинглиян. По думите му всяка една структура живее свой собствен живот.  „В много от градовете момчетата си измислят собствени социални инициативи и смело мога да кажа, че навсякъде в страната, където има фен клуб на „Левски” се случват добри инициативи, които са насочени към местното население, към запазване на традиции и ценности”, добави председателят на Националния клуб.

Председател на общинския фен клуб е Петър Манов, а Евгени Костов –е зам.председател.

Феновете в общината наброяват около 40, но по думите на Евгени Костов има много привърженици на отбора, които не знаят, че има такъв фен клуб.”Ние очакваме да станат едни от на”, каза Костов.

На въпрос, какви са очакванията на феновете за новия футболен сезон, зам.председателят отговори: „Левски от 10 години няма купа, няма титла. Но „Левски” има най-важното – безбройните фенове, които пълнят стадионите. Малко са отборите, които могат да се похвалят с такава публика. Има губещи отбори, на които феновете са се отказали, но феновете на Левски, никога не са се отказали”, каза в заключение Евгени Костов.

Като всеки старт, събитието продължи с мощен купон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *