Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Шампионска купа за най-малките акробатки от СКЧА „Балкан“на Държавния шампионат

В събота и неделя (8 и 9 юни) се проведе Държавния шампионат за спортна акробатика в най-малките възрастови групи. СКЧА „Балкан” участва в три възрастови групи.

Във възрастова група 6-9 годишни момичета в категория индивидуално представяне, участваха три момичета  – Мария Хачатрян, Симона Йвайлова и Мадлен Дойчева. В отборното класиране станаха първи и взеха купа. В индивидуалното представяне Мария Хачатрян спечели златен медал. Всяко едно дете имаше за задача да изпълнява съчетание в рамките на една минута и 30 секунди.

След това клубът участва с тройката Божидара, Симона и Мария Донова във възрастова група 6-12 години. От 33 тройки се класираха на престижното 6-то място. „За мен това е голям успех. При тях конкуренцията бе най-голяма, а пък те за първи път участват в този вид, като тройка. Божидара пък е от 5 месеца в залата”, сподели треньорът Добринка Николова.

В Държавния шампионат взе участие женска двойка във възрастова група 8-14г – Деница Босилкова и Мартина Нитова. Те се класираха на трето място заедно с още една тройка. Женската ни тройка, в същата възрастова група, участва Мадлен Дойчева, Маргарита Цветанова и Мина Съйкова. Те се класираха на девето място. При тях конкуренцията също бе голяма – участваха 19 тройки. „За тях това бе втора година като участие. Предполагам, че занапред ще се постараят повече и ще имат пи-добро класиране”.

През лятната ваканция акробатките продължават с подготовката. „През лятото не почиваме. Разбира се, не с обикновения ритъм, както през учебно време, но всеки ден. Момичетата почиват само в неделя, защото в спорта, когато има голяма почивка, след това се започва почти от нулата. Това е моето виждане”, каза Добринка Николова.

До края на юни предстоят състезанията за по-големите акробатки. Следващото състезание е в периода 28-30 юни в Русе, във възрастовите групи 7-15, 11-16, 12-18, 13-19 в категории мъже и жени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *