Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Михаил Михайлов: Първо мислим за треньор, след това за селекцията

Балкан бе избран за отбор на месец май в анкетата на Пресклуб „България“. Купата на победата получиха днес кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов, президентът Михаил Михайлов и капитанът на отбора Венцислав Петков.  Ето какво каза на пресконференцията след връчането на наградата Михаил Михайлов:

Ние сме избрали един модел, който следваме и развиваме. Когато този модел е донесъл успех, не виждам причина нещо да се променя. Този модел донесе огромна радост на Ботевград. Градът живее с отбора си и с баскетбола. Всички са доволни. Титлата е в Ботевград и това е най-важното. Както г-н Гавалюгов каза, ние искаме да сме първият отбор, който ще направи пробив в баскетболната Шампионска лига. Във футбола вече имаше такива пробиви, редно е и в баскетбола да опитаме да го направим. Можем само да се надяваме да има още повече интерес от спонсорите. Дори и да не стане, мисля, че формулата я има. Тя е подредена. Знае се кой как помага и с какво. 

Относно раздялата с Небойша Видич Михайлов коментира, че за него не е изненада, но се надява кариерата му да се развие положително и да покори много върхове като вижда причина да се върне в Балкан в един момент. „Сред публиката може да е имало изненада, но ние имахме информация, че нещата ще отидат в тази посока. Преди два месеца имахме един месец имахме разговор в моя офис. Отново бяхме тримата. Треньорът ни загатна, че може да се отиде в тази посока, така че аз не бях толкова изненадан. Разбира се, говорихме и да се продължи съвместната работа, но той е избрал пътят на развитие на своята кариера и че трябва да се отиде на следващото ниво, за да става по-добър и по-добър треньор. С доброто представяне във ФИБА Къп е нормално Видич да бъде търсен треньор – не толкова заради титлата в България, а заради силното представяне в Европа. Надявам се кариерата му да се развие положително и да покори още много върхове. Не виждам причина да не бъде и отново с Балкан в един момент.

Относно бъдещата селекция и новият треньор президентът на Балкан Михаил Михайлов заяви, че в момента се търси треньор като ще има яснота до края на месеца.  „Първо мислим за новия треньор, след това той ще има правото да си направи селекция. Имаме доста кандидатури, изпратени на нашия имейл. Предстои в близките дни от управата на клуба да седнем, да обмислим и да пресяваме нещата, за да видим кое е най-доброто за нас. Впоследствие вече треньорът ще има тежката дума за селекцията, както е било досега. По-вероятно е да е чужденец.

На въпрос доколко е реално Балкан да се противопостави на отбори от Шампионска лига, Михайлов даде положителен отговор. „Бюджетите са важни, но на терена играят състезателите. Ние така бяхме отписвани и в началото на тази година. Бяхме един от клубовете с най-малък бюджет във ФИБА Къп, но добрата работа на треньора и на играчите доведе нещата до класиране в Топ 16. Мисля, че това е по-определящо.“, бяха думите му.

Източник: balkan-basket.com

Снимка: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *