Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Материалната база в 6 училища и детски заведения предвижда Общината да разширява

Общинският съвет Ботевград даде съгласие за проучване възможностите за подобряване и разширение на материално техническата база на образованието в гр. Ботевград за шест обекта – ППМГ „Асен Златаров“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „ Никола Йонков Вапцаров“, Детска градина „ Слънце“, Детска градина „Синчец“,  Детска градина „ Кокиче“.

Решението бе взето във връзка с развитието на материалната база на образованието в общината , за създаване на по добри условия за провеждане на обучителния процес в детските градини и средните училища, както и в изпълнение изискването на § 4. от НАРЕДБА № 10 от 1 септември 2016 г. за организация на дейностите в училищното образование, за преминаване към едносменен режим на обучение, е необходимо да се проучат възможностите за разширение на съществуващата база.

ППМГ „Акад. Проф. д-р Ас. Златаров“ има нужда от изграждане на нов учебен корпус във връзка с преминаване на едносменен режим на обучение, който се отлага няколко години. „Този въпрос е повдиган от г-жа Колева поне от две години.Трябва да започне с проучването и проектирането на сградния фонд, за да може да отговаря на изискванията“, посочи кметът Иван Гавалюгов. Той припомни, че срокът за преминаване към едносменен режим на всички учебни заведения е 2012 г. По думите на кмета Община Ботевград е водила разговори с образователното министерство,ч е ще има целева държавна субсидия за изграждането на нови помещения.

ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“ Ботевград има внесено искане за изграждане на два кабинета и актова зала, които липсват в момента.

По настояване на родители на ученици в Начален етап на ОУ“Н.Вапцаров“е необходимо изграждане на помещение за хранене, което да изпълнява функциите и на зала за провеждане на тържества.

В Детска градина „Слънце“ искането е за промяна предназначението на бившето парокотелно, което вече не се използва като такова, във физкултурен салон. Такъв в момента липсва.

В Детска градина „Синчец“ също липсва такъв. Идеята е в самия двор на детското заведение да бъде изграден физкултурен салон. Той ще се използва за различни тържества и събития.

Детска градина „Кокиче“ има нужда от стая за допълнителна група, занимаваща се с музика. Такова помещение ще се изгради в двора на детското заведение.

Докладната записка бе подкрепена от 21 общински съветници. Против и въздържали се нямаше.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *