Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В ход е реконструкцията на централната част на Градския парк в Ботевград

През септември 2019 г най-вероятно ще бъде открит и Вторият етап от реконструкцията на Градския парк-Централна площадна част“. Дейностите вървят по график .

За ремонта на Етап 3 и Етап 4 Община Ботевград ще търси финансиране по европейски програми. Ако това не се случи, необходимите средства ще бъдат заложени в общинския бюджет. Това заяви кметът Иван Гавалюгов за botevgrad.news. Toй изрази надежда следващата 2020 г да бъде пуснат изцяло ремонтираният Градски парк. Обществената поръчка се изпълнява от  ДЗЗД „Огоста 2017“-град Мездра. Цената, която бе предложило Дружеството по Закона за задълженията и договорите (ДЗЗД) „ОГОСТА 2017“ бе в размер на 647 556,85 лева с ДДС.

Наша проверка показа, че в момента се оформят площи за засяване на зеленина и цветя.Мемориалният паметник е придобил нов неизнаваем вид- той е изчистен с песъкоструен апарат. Полага се настилка от павета-  същата, каквато бе положена в Етап 1. Това заяви, Христо Бойчев-технически ръководител на обекта, от фирмата подизпълнител – ЛКС-Мездра. Гробницата, която бе част от Мемориалния паметник е преместена зад възпоменателната стена, която се намираше вляво. Стъпалата, които отвеждат към южната част на парка, ще се реконструират изцяло. Предвижда се да се изгради подход за инвалиди, а покрай ул.”Г.Раковски” да продължи велоалеята.

Останалите строително монтажни работи, които трябва да бъдат извършени за Зона 2 са: Ревизия на съществуващата подземна инфраструктура;Подмяна на съществуващите осветителни тела и допълване с нови такива по проект ЕЛ; Ново парково обзавеждане – пейки, кошчета, информационни табели;Изграждане на нова детска площадка;Изграждане на кът за отдих декинг покритие;Обособяване на зона с детски атракциони;Подмяна на тротоарните настилки граничещи с уличното платно; Изграждане на инженеринг на поливна система. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *