Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ромската махала в Ботевград и селските квартали с приоритет в кампанията срещу безстопанствени животни

За четвърта поредна година Община Ботевград ще проведе кампания за овладяване популацията на бездомните кучета на територията на общината. Тя започва на 24 юни и  се осъществява съвместно с Фондация „Четири лапи” (за втори път). Кампанията ще се проведе в рамките на две седмици, съобщи за botevgrad.news екологът на Общината , Ева Нишева.

Мобилната амбулатория  ще бъде позиционирана на обичайното място – в двора на бившата ветеринарна лечебница в Ботевград. Там ще извършват операциите. Всяко едно животно ще бъде прегледано, а след това ще бъде кастрирано под въздействието на пълна упойка. Животните ще бъдат третирани срещу вътрешни и външни паразити и ваксинирани срещу бяс. След 24 часа наблюдение на лекарите в мобилната клиника,те се връщат на местата, където са били заловени.

Заедно с  безстопанствените кучета и котки, екипът на природозащитната организацията ще извършва кастриране, чипиране и обезпаразитяване и на домашни любимци. Манипулациите отново ще бъдат  напълно безплатни.

„Поради това, че  котките са по-трудни за залавяне, екипът, който ще извършва кастриране на бездомни котки, ще разчита на хората, които ги хранят или се грижат за тях, без да го отглеждат като свои“, заяви екологът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *