Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

117 зрелостници на НПГ по КТС-град Правец получиха дипломите си за средно образовние

117 зрелостници на Националната гимназия по компютърни технологии и системи – град Правец  получиха дипломите си за средно образование и свидетелства за професионална квалификация. Тържествената церемония се състоя днес от 11.00ч в Народно читалище „Заря“-град Правец.

Средният успех на випуска е Мн.добър 5,06. Отличниците са 16 на брой. По традиция те получиха по едно златно кюлче.

С най-висок успех, Мн.добър 5.83  е Николай Белославов Николов.

Николай Белославов

Останалите отличници са: Мариян Пламенов, Благовест Панчев, Ивелин Стоянов, Деян Димитров, Светослав Ценов, Валентин Димитров, Цветан Цветков, Иван Спасов, Калина Ангелова, Траян Пенков, Илиян Илиев, Генади Цолов, Николай Любомиров, Страхил Русинов, Деян Мохамед.

Официални гости на церемонията бяха проф.,чл.кор. ,доктор на техническите науки Георги Михов – ректор на Технически университет София, Росица Иванова- Началник на Регионалното управление по образование София област , г-жа Костадинова – главен експерт „Професионално образование“ към Министерството на образованието и науката, Румен Гунински-кмет на Община Правец, инж. Николай Яхов – председател на ОбС Правец, инж. Милена Тончева от Техническите същзи в София, Пламен Вачков – председател на училищното настоятелство и създател на училището, заедно с проф. Мартинов, който същи присъства на церемонията. Присъстваха много преподаватели и от Технически университет и приятелите на сдружение „УКТЦ завинаги“ – ученици, завършили преди 25-30 години, които направиха като дарение няколко лаборатории и спортна зала, финансират участието на ученици от НПГ по КТС в различни състезания и олимпиади.

Приветствено слово произнесе директорът на националната гимназия – инж.д-р Трифон Трифонов. „Випуск 2019 е един уникален випуск. Вие бяхте не само добри програмисти, но вие бяхте артисти, певци и художници и спортисти. Надявам се 5-те години прекарани заедно да са били ползотворни, както за нас, така и за вашето цялостно развитие“, каза от трибуната директорът. Инж. Трифонов пожела на „Добър час“ на всички зрелостници и добра професионална реализация.

Няма значение на кое място по ред ще получите дипломата си. Сигурен съм, че един ден ще се гордеете, а вие вече се гордеете, че сте завършили едно от най-елитни училища в България“. Това каза ректорът на ТУ проф. Георги Михов преди са пристъпи към връчване на дипломите на зрелостниците.

По решение на Педагогическия съвет бяха наградени изявени ученици.

От името на проф. Пламен  Вачков, инж. Албена Дончева – директор на Дома на науката и техниката-София област, връчи награди на ученици , представили се най-добре на държавните изпити за професионална подготовка. Тези награди се връчват въз основа на конкурс, който вече трета година провежда Дома на науката и техниката. Грамоти и парични награди получиха Биляна  Борисова, Георги Чакъров,  Николай Рангелов.

Росица Иванова връчи четири почетни грамоти и плакети на Регионалното управление по образование на Светослав Цветелинов  Ценов, Валентин Валериев Димитров, Николай Тодоров Любомиров и Ивелин Светлозаров Стоянов.

„Уважаеми зрелостници, днес вие приключвате един основополагащ ваш период от живота. Дванадесет години бяхте в училище, но от днес поемате сериозния път на зрелия житейски опит. Пред вас стоят много изпитания. Със сигурност има лесен и кратък път, но винаги по-трудният и по-дългия път е по-благодатният път, защото когато преминем през всички изпитания на съдбата придобиваме повече опит  и ставаме по-силни“, заяви от трибуната Росица Иванова. Тя пожела на зрелостниците да преследват целите си и мечтите си.  „Това че завършвате НПГ по КТС е гордост за вас и за вашите родители и винаги ще бъдете дълбоко свързани с това училище“, каза още Иванова. Тя заяви,ч е дипломата им дава широки възможности за реализация навсякъде по света, но подчерта, че България има нужда от всички тях.

Най-големият спомосъществовател  Сдружение „УКТЦ завинаги“ също раздаде награди. Това бе по един телефон Samsung a 50, който получиха  Иван Богомилов , Николай Тодоров, Николай Николов и Генади Цолов. Наградите връчи Иван Борисов.

Иван Борисов заяви, че много рядко се срамува, но сподели, че един от тези пъти е бил преди 27 в тази обстановка. „Успехът ми не бе добър . Тогава всички излизаха на сцената – отличникът и другите след него. Бяхме 150 човека. Аз бях на 100 място. Умрях от срам. Искам да кажа на всички, които завършват – може, но трябва много труд и ще успеете!“, каза в заключение Иван Борисов. О

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *