Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Водата в Градския басейн е 28-30 градуса

От днес Градският открит басейн в Ботевград отвори врати за първите си посетители. Работното време е от 10.00ч до 19.00ч , всеки ден през седмицата.

Температурата на водата е 28-30 градуса и предразполага за плаж. Водата преминава през специален пречиствателен кимер и се филтрира  постоянно. „Всяка вечер слагаме препарати в нея, за да може сутринта да е в нормите за чистота.“Това съобщи за botevgrad.news Цветан Барбушев, отговорник на обекта. По думите му постоянно се взимат проби от водата и тя се изследва  в Районната здравна инспекция-София.

Преди да бъдат пуснати  в експлоатация  двата басейна – за възрастни  и за децата, бе извършен основен ремонт, за който Общински съвет-Ботевград отпусна 6 хил.лв. Ремонтът  бе осъществен за 15 дни. Изцяло са пребоядисани и щателно почистени  стените на басейните, помпите са филтрирани с препарати . Големият басейн  поема около 600 кубика вода,  а малкият – около 150.

Комплексът предлага храна и напитки за своите посетители. „Поръчваме всеки ден пресни пици и сандвичи от местна фирма. Осигуряваме кафе, безлкохолни и вода“, добави Барбушев.

Цената на билета за вход е 5 лева за възрастни посетители, а за деца е 3 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *