Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

200 лева за наем на зала „Ботевград“ и нови цени на услуги на БКС

Това е предвидено в докладна записка, внесена от кмета Гавалюгов, която предстои да бъде разгледана на предстоящото редовно заседание на Общинския съвет. „Към настоящия момент определената в Наредбата цена за ползване на зали – общинска собственост не съответства на социално-икономическата обстановка, а освен това не е и справедлива с оглед спецификите на залите (големина, местоположение и условия).“ се посочва в предложението, което, ако бъде прието, ще определи цена за наем на зала „Ботевград“ в размер на 200 лева за 2 часа, 80 лв за всеки следващ час и 50 лв/час за зали, находящи се в административни сгради (с изключение на Зала „Ботевград“). В проекта за решение е споменато още, че за всички детски градини, основни и средни училища на територията на община Ботевград ползването на залите ще бъде безплатно.

В наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ботевград се предвижда да бъдат въведени и цени на услуги, които ОП БКС има възможност да предоставя на физически и юридически лица. Това е в следствие постъпило в общинска администрация – Ботевград искане, подадено от Директора на ОП БКС. Ако предложението бъде прието в предложения вид, ОП БКС ще предоставя следните услуги срещу съответните цени:

  • Услуга на физически и юридически лица по изкърпване на единични дупки и деформации на настилката с гореща асфалтова смес с дебелина 4-6 см – ръчно /вкл. разкъртване и почистване/ – 26,87 лв/м2 с ДДС.
  • Услуга на физически и юридически лица по полагане на настилка от бетонови плочи – 39,20 лв./м2 с ДДС
  • Услуга на физически и юридически лица по доставка и полагане на асфалтобетон – плътна смес за горен пласт – 26,59 лв/м2 с ДДС
  • Услуга на физически и юридически лица с фугорез – 7,20 лв/л.м. с ДДС
  • Услуга на физически и юридически лица по повдигане или сваляне на решетки и шахти при асфалтова настилка – 90 лв/бр с ДДС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *