Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Дейвид Рийс пред Botevgrad.NEWS: Вие сте много усмихнати и оптимистични хора!

Рок легендата Дейвид Рийс е американски вокалист, който се появява на рок сцената професионално в края на 80-те години, записвайки с няколко банди в различни жанрове, включително с култовите Bonfire. Най-голяма популярност добива с групата Accept, в която се включва след поредица прослушвания. През годините Рийс работи по много проекти и е част от различни рок и метъл групи както от Америка, така и от Европа, а през август 2009 издава първият си соло албум. В момента рок легендата работи с българите от John Steel, подготвяйки третият им албум. Този уикенд те забиха на сцената на мотосъбора, организиран от „Небесните сили“ МС край Боженица.

Ето какво сподели Дейвид Рийс за читателите на Botevgrad.NEWS:

Преди всичко, разкажете ни как се срещнахте с John Steel?

Срещнах ги чрез Шеки. Те имаха участия с него, а аз правех малко клубно турне с Петър, Иван и Цецо. Започнахме да си говорим да направим няколко участия заедно, защото Doogie White (б.а.-предишния вокал на John Steel) не беше свободен.

Бил ли сте на други мото събори в България?

Не, не съм. Пял съм със Sainted Sinners, както имам и няколко соло участия. За първи път участвахме с John Steel миналата есен на Hammer fall и оттогава имаме около пет концерта заедно. Съгласих се да направя вокалите в следващия им албум.

Каква е разликата между концертите в зала и в гората?

Ами много неща. Концертните зали може да имат много ограничения. Изпълнителите стоят в гримьорните, защото предпочитат никой да не се мотае наоколо. Изпълненията навън, пък, ми харесват, особено през лятото, когато хората се радват да са навън, на чист въздух. Да пееш на закрито също е страхотно, не ме разбирайте грешно. Имам магически преживявания в двата случая.

А Вие кое от двете предпочитате?

Всъщност обичам и двете, всяко си има предимства, както казах. Всъщност обичам да бъда честен, обичам да общувам с хората, да виждам лицата им, да ги чувам да пеят с мен. Това е магията! Опитвам се да предразположа публиката, независимо колко е голяма.

Какво Ви направи най-голямо впечатление на Ботевградския мото събор?

Открих, че българите са много усмихнати и оптимистични хора. Така че за мен това е най-забележителното. И изглежда те наистина харесват рок музика.

Важна ли е публиката, за да се получи концерта?

Разбира се! Защото без добро участие на аудиторията е трудно да се получи изпълнението. Както казах по-рано, аз винаги правя всяко шоу сякаш е пред пълна публика. Не можеш да си позволиш малката аудитория да повлияе на представянето ти, дори и ако пееш пред 50 човека. Те си плащат и аз им дължа 100% от себе си.

Къде и кога ще можем да Ви чуем отново в България?

Връщам се отново на 30 август с John Steel за Рок фест „Хоталич“ в Севлиево. Има вероятност за концерт и на 31 август.

Какво искате да кажете на нашите читатели?

Благодаря ви и очаквам с нетърпение да ви видя отново всички!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *