Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Предприемаческа програма в Зелин връща хората сред природата

Нетипично място за съвместна работа. Това е Zellin House. Място, в което хората намират спокойствие сред природата и се завръщат към корените си, без това да пречи на работата им. Място, в което се споделят идеи и знания, създават се приятелства и бизнес партньорства, далеч от суматохата на големия град. Nomadic UnityHub е като глътка свеж въздух за хора, отворени към все повече набиращият популярност начин на живот, а именно – сред природата.

В сърцето на Зелин, в непосредствена близост до манастир „Рождество на пресвета Богородица“, хора с всякакви интереси и професии се събраха от днес и в продължение на 5 дни ще работят , ще се забавляват и ще живеят заедно. Мястото предлага храна и подслон, а най-големите ентусиасти ще имат възможност да нощуват на палатка под звездите. Zero Start е всъщност първата подобна предприемаческа програма на Балканите, но не и първото групово събитие в Zellin House. От 2018, когато започва реновацията на мястото, са организирани уроци по йога, музикални концерти, уоркшопи за здравословен начин на живот, а от скоро има и лятно кино на открито.

По време на престоя си там, гостите ще могат да подобрят своите предприемачески и лидерски умения, както и да намерят решение на проблем, който сами са открили в заобикалящия ни свят. Те са разделени в 5 екипа от по 4 човека, като всеки екип се ръководи от бизнес ментор, който помага в разрешаване на проблемите.

Цветина Петкова, създател на Zero Start: Nomadic UnityHub е неправителствена организация, която цели устойчиво и иновативно развитие на селските райони в България. Създаване на пространства за сътрудничество и овладяване в природата. Даване на младите хора различна перспектива на начина на живот. В България има около 1000 необитаеми села. Много от тях се продават и се купуват от чужденци. Това са места с чар и магия, които спряха да привличат хора, защото там нищо не се случваше. Ние вярваме, че е време да преразпределяме богатството и да разпространяваме ценността на цялата ни територия, да възстановим нашето наследство, възстановявайки живота, икономическата активност и възможностите на тези уникални места.

UnityHub създава работещ модел, който показва как можем да имаме устойчив начин на живот в селските райони. Ние избрахме да проучим най-добрите практики по отношение на възобновяемите източници на енергия, тъй като започнахме да създаваме първото си местоположение – ZeLLin House. Това е стара къща, на 50 км от София. Започнахме да създаваме предприемаческа среда за стартиращи фирми, цифрови номади, фрийлансери и корпоративни екипи.

Не е достатъчно да се изгради среда за сътрудничество (мрежа) и да се организират предприемачески събития чрез използване на цифровите технологии. Ние също така сме готови да приложим най-добрия възможен начин зелените енергийни практики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *