Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан ще играе финал в Държавното първенство за момчета до 14 години

Балкан ще играе финал в Държавното първенство за момчета до 14 години! Тимът на Николай Пеев победи на полуфинал днес Сливен Баскет с 82-48 след много силно второ полувреме и записа шеста поредна победа в надпреварата, която се провежда в Ботевград. 

Наш съперник в битката за титлата ще бъде другият непобеден тим на финалите – Черно море Тича. Мачът е утре в неделя /30 юни/ от 12:30 часа отново в “Арена Ботевград”. По-рано от 10:45 часа за трето място ще спорят Сливен Баскет и Дунав Русе.   

За 5-то място от 10:45 часа в зала „Георги Христов“ ще играят Чавдар Троян и БУБА Баскет, а преди това от 9:00 часа за седмо Левски и Доростол.  

Балкан започна силно мача и поведе със 7-2 след добра игра на бърза така. Постепенно Сливен се върна в мача и след силна защита и добри отигравания Павлин Иванов и Александър Стоянов гостите обърнаха нещата в своя полза за няколко минути. Силни минути за Балкан в края на първия период им дадоха леко предимство от три точки след първите 10 минути. Втората четвърт започна с доста грешки и за двата тима, но Балкан запази минимално предимство от 3,4 точки през целия период. За първи път в края “зелените” поведоха със 7, но до почивката Сливен свали на четири точки. 

Балкан наложи своя ритъм в третата част и само за минута от началото на второто полувреме направи серия 10-0 , за да поведе с 41-31. Нашите продължиха в добро темпо и до края на периода направиха и най-голямата разлика в мача до момента от 14 точки при 65-41. Със здрава защита и отборна игра Балкан качи разликата над 30 точки, за да дочака спокойно финалната сирена на мача.

Александър Гавалюгов бе най-резултатен за успеха с 22 точки, а 13 реализира Стефан МихайловСтефан Стефанов добави 12, а 11 имаше Денис Петков. Даниел Йорданов също се включи добре и вкара 10. 

За Сливен Баскет най-резултатен с 15 точки бе Димитър Димитров, а 12 отбеляза капитанът Павлин Иванов.

Източник: balkan-basket.com

Снимка:Николай Христов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *