Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

До 15 септември два големи паркинга ще осигурят над 100 паркоместа и места за отдих в Ботевград

Продължават ремонтните дейности по благоустрояване на междублоковите  пространства по изграждане на три паринга в непосредствена близост до жилищните блокове зад бул.“България“ № 11(Китайската стена) и терен граничещ- на север с ул.“Васил Левски“, на юг ул.“Бенковски“, на изток ул.“Искър“ и на запад ул.“Г.С.Раковски“.

Зад блока на Китайската стена  до този момент е завършена канализацията и вертикалната  планировка. Тази седмица работниците започнаха полагане на настилки – тротоари, бордюри и ивици. Оформят се 3 зони за отдих и една детска площадка. Предвидено е обособяване  на 70 паркоместа, а до сега бяха 30.

Другата строителна площадка напредва с усилени темпове. Тя се намира в Парцел 139 , под бившия Пионерски дом. По проект вече е изграден малък паркинг пред двата входа на блока, като паркоместата са увеличени от 4 на 6. Подменени са цялостно тротоарите и бордюрите около блока,  обособени са  нови тревни площи. Зад блока е оформено пространството, където ще бъде изграден детска площадка от 70кв.м , нови тревни площи, паркинг с 47 паркоместа. Шест са предвидените инвалидни места с подходи за инвалиди, велостойки, подходи . Тук също е подменена канализацията, монтирани са нови водостоци и улични оттоци.

Договорът  с фирмата-изпълнител „Георги Гетов“ ЕООД и възложителя- Община Ботевград е подписан на 18 юни. Срокът за завършване на паркингите е 15 септември. Проектът се финансира изцяло от собствени средства на Община Ботевград. Стойността на договора за изпълнение първия проект е 120 266, 14 лева, а на втория стойността е 154 516, 88 лева, като всяка сума е с включено ДДС.

През април 2018 г съветниците гласуваха отпускане на 34 хил.лв от собствени приходи на общината за изработване на инвестиционни проекти във фаза технически проекти за благоустрояване на вътрешно квартални пространства и площи с цел изграждане на нови места за паркиране, озеленяване и отдих, в които попадат и въпросните терени.

1 коментар на “До 15 септември два големи паркинга ще осигурят над 100 паркоместа и места за отдих в Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *