Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В пенсионерски клуб „Весел живот“ с. Трудовец лятото е отредено за подготовка

Групата за стари градски песни с ръководители Магда Стефанова, Веселина Димитрова и Коцо Манчев репетират неуморно за предстоящата си изява през септември на музикалния фестивал в гр. Костенец. Съставът е гордост на пенсионерския клуб с множеството си награди от фестивали като Празник на старата песен „Мара Врачанска“ в гр. Враца и Трети фестивал на градска песен „Георги Бейков“ гр. Свищов.

   Пенсионерският клуб е известен в околността и с множество други културни масови дейности. Отличителни награди са получили и участниците в състава им по фолклорно пеене, с ръководител Искра Траянова, от фестивали като XI и XII Фолклорен празник „Да запеем песните на Средногорието“ село Чавдар. Множество грамоти и за спечелени места в игра на карти могат да се видят по стените на клуба.

Пенсионерският клуб в с. Трудовец съществува от вече 35 години. Създаден е от бившия кмет на селото Веселин Драганов и е поддържан от любители на песента през множеството сгради в които се е помещавал. В сегашната си сграда е вече от 10 години и пенсионерите, които членуват, са го превърнали  наистина в уютно място. Познати лица винаги се срещат, дали минавайки за обяд, осигурен по европейски проект, дали седнали и съсредоточили се в игра на шах и табла, или просто смеейки се на беседката отпред и говорейки за предстоящата им екскурзия. От първата крачка се усеща топлотата на хората вътре, които просто искат да те почерпят с чаша чай и да си поговорят с теб. 

Автор: Диляна Симеонова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *