Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Днес Марти навърши една годинка. Честито!

Мартин Йорданов днес навърши една годинка. Само след няколко дни детето пътува с майка си за клиника в Турция, където ще бъде подложено на скъпоструващо лечение.

Днес от 17ч неговите родители Нора и Йордан Йорданови, заедно с още 50 малчугани и техните майки отпразнуваха щастливото събитие. Малкият Марти щедро раздаваше усмивки и получи десетки поздравления от по-големите какички и батковци.

Ето какво сподели  майката на Марти за читателите на botevgrad.news:

С какви чувства посрещате празника?

Мислим позитивно и смятам, че най-лошата една година мина вече.От тук нататък започва нашето щастие. Надявам се Марти да се подобрява и да успее напълно да оздравее през следващата година.

Разбрахме, че много хора се включиха с благотворителност за първия рожден ден на Марти?

Да. Албена Иванова от Етрополе дари украсата за тържеството. Съдържателят на ресторант „Роял“ Петър Петров ни предостави възможността да отпразнуваме празника ни, собственикът на сладкарница „Густо“ Константин Лазаров  пък ни подари тортата и различни сладкиши, Мирослав Тончев забавлява децата безплатно.  Благодарим от сърце на всички тях. Те направиха първия рожден ден на нашето дете наистина незабравим. От тук нататък нашето щастие ще бъде Марти да оздравее.

„Мечтата ми е като се върне от Турция , на летището синът ми да е хванал майка си за ръчичка и да ходи“. Това каза бащата Йордан Йорданов (Дачи) на въпрос, каква е мечтата му. Той искрено се надява Марти да стане един добър човек и да помага, така както на него му помагат.

Да припомним, че Марти страда от ДЦП и епилепсия, които получава вследствие на вътрешна и външна хидроцефалия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *