Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Намалиха цената за продажбата на бившата детска ясла в Трудовец

Общинските съветници в Ботевград одобриха актуална пазарна цена в размер на 359 900 лв без включен ДДС за продажбата на бившата детска ясла в Трудовец.

Имотът е включен в Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост в община Ботевград през 2019 г. След като веднъж вече Общински съвет обяви по-висока цена от 440 хил.лв с днешното си решение я намали с 40 хил.лв. Намалението идва и от обстоятелството, че Общината до момента е взела между 45 и 50 хил.лв. от внесен и загубен депозит. Инвеститорът остава един и същ – собственикът на комплекс „Кредо“ в Трудовец, Красимир Георгиев. По думите на кмета Иван Гавалюгов обявената досега цена е висока. „Молбата му е наистина основателна. Въпреки,ч е сградата е от тухли, инсталацията се нуждае от пълен ремонт“, посочи Гавалгов на извънредната сесия днес..

Поземленият имот е с урегулирана площ от 8400 кв. м„ заедно със застроените в него: двуетажна масивна  сграда и едноетажна масивна сграда – помощен блок със ЗП – 297 кв м. Годината на построяване е  1970 г.

Седемнадесет общински съветници подкрепиха докладната записка, а двама се въздържаха – Йордан Йорданов от МК ОББО и Дамян Маринов от ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *