Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Зала Ботевград ще бъде открита за последното редовно заседание на Общински съвет

Зала Ботевград ще бъде завършена на 19 септември. На тази дата се предвижда да се състои нейното официалното откриване. То съвпада с последната редовна сесия на Общински съвет Ботевград. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов. „Залата е почти готова. Имаме силно желание до тогава да бъде завършена и вертикалната планировка пред зала Ботевград. Както всички виждате, ремонтните дейности започнаха. Надяваме се до средата на септември да е завършила и ремонтната дейност на вътрешното пространство в ансамбъла от сгради на администрацията“, добави кметът. .

Само преди два дни ОП БКС започна реконструкцията на вътрешния двор към сградата на Общинска администрация. Ремонтът се прави с цел осигуряване на по-добра среда за достъп до входа на новоизградения Център за обслужване на граждани и реконструираната зала „Ботевград“. Реконструкцията обхваща подмяна на всички подземни комуникации и инфраструктура, поставяне на нови плочки и павета, монтиране на нови пейки и кошчета за боклук, изграждане на навесни окачени конструкции за входовете на „Център за обслужване на граждани“ и зала „България“, озеленяване и други.

Реконструкцията на вътрешен двор към сградата на общинската администрация се финансира от собствени приходи на общината. Те са в размер до 90 хил. лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *