Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Етрополец направи официален плакат на Металика

Илюстраторът Дидо Пешев стана първият българин, който е рисувал плакат за „Металика“ от създаването на групата през 1981 г. досега. Плакатът ще бъде използван за продължаващото вече трета година турне на групата WorldWired.

Екипът на „Металика“ се свързва с Дидо Пешев през 2018 г. До този момент илюстраторът вече има съвместни проекти с имена като Мерилин Менсън, Linkin Park, The Melvins и Napalm Death. Плакатът е изработен за концерта на „Металика“ във Варшава на 21 август 2019 година. На него е изобразен крилат хусар (традиционен полски конник – бел. ред.).

В плакатите си Дидо Пешев пресъздава своето виждане за музикалните групи, с които работи. Неговите произведения са рисувани на ръка и след това са напечатани чрез традиционна ситопечатна техника. Затова тиражът им е лимитиран, а стойността им се покачва с времето.

овече информация за Дидо Пешев може да бъде намерена на страницата му в интернет.

Източник: dnevnik.bg

нагореFacebookTwitterInstagramViber

За препоръки и коментари по новата мобилна версия, пишете ни на: mobile@dnevnik.bgНовиниАнализиБизнесСвятЕвропаСпортЗдравеНа пътДетскиРегиониЗемеделиеРазвлечениеХрана и напиткиНовините от днес (54)Специални проектиГалерииВидеоКомиксОт васPR СфераСлед 5За ДневникКонтактиРекламаКъм Пълна версия на сайта© 2001 – 2019 Икономедиа АД.Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters.
Общи условия за ползване
Политика за бисквитките
Декларация за поверителност
Уеб разработка на Икономедиа + дизайн на Studio X

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *