Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Утре откриват Световното първенство по таекуон-до ITF. „Таек-Кион“ ще участва с 6 състезатели

Световното първенство по таекуон-до ITF в Пловдив започва от утре, 25 август. Церемонията по откриването започва от 21:00 часа. Състезанията започват в понеделник, като входът за публика в зала „Колодрума” в Пловдив е безплатен!

Както е известно, от 25-и до 30-и август страната ни е домакин за трета поредна година на авторитетния шампионат, в който участие ще вземат над 1500 състезатели от 80 държави. Надпреварата ще бъде за юноши и девойки( младша и старша възраст), мъже, жени и ветерани. 70 таекуондисти от цялата ни страна са селектирани от треньорското ръководство в различните възрастови групи.

От клуб „Таек-Кион“ Ботевград участие в Световното първенство ще вземат:

1.Николай Петков – мъже спаринг над 92 кг

2.Цветелин Кръстанов  – юноши старша възраст –   спаринг до 57 кг.

3.Валерия Дачева –  девойки старша възраст – паринг до 64 кг.

4.Любка Петрова двойки младша спаринг до 60 кг.

5.Моника Богданова девойки младша спаринг до 50 кг.

6.Борислав Витков –  ветерани –  златен клас форма 6 дан

Шампионатът ще бъде в дисциплините – спаринг, форма, специална техника, пауър тест и самозащита. Успоредно с първенството в Пловдив ще се проведе и Конгрес на Международната федерация по Таекуон –До ITF,в който участие ще вземат представители от всички страни участнички и ръководството на централата.

„ Денонощно се работи по организацията от няколко месеца. Имаме екип от над 100 човека, които отговарят за пристигането, настаняването, графиците за пътуване на състезателите от хотелите до залата и т.н. Имаме добър опит от предишни големи първенства на които сме били домакини, но сега се очертава да бъде доста по –трудно, защото идват над 1600 човека от целия свят . Убеден съм, че ще се представим като отлични домакини във всяко отношение. Всичко се прави по специален план-график и очакваме още днес първите делегации да пристигнат в Пловдив. Сигурен съм, че залата ще бъде пълна с публика и хората ще видят елитът на нашия спорт в следващите дни. Всички наши състезатели отлично осъзнават важността на първенството и отговорността да представят България. Сигурен съм, че всеки един ще покаже най-доброто от себе си по време на шампионата”, каза президентът на БФ Таекуон- До ITF Марио Богданов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *