Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Тръгвa подписка срещу наркоразпространението в Ботевград

„Проблемът с разпространението на наркотици е обществена тайна. Вече се събира подписка срещу разпространението на наркотични вещества в махалата”. Това каза кметът Иван Гавалюгов на днешния брифинг, приканвайки към подписката да се включат граждани на общината.
Той сподели, че днес при него е дошла група граждани, засегнати от разпространението на наркотични вещества в квартал „Север” и ромската махала. Групата от разтревожените граждани е заявила, че са твърдо решени да предприемат действия за прекратяване на разпространението на дрога.
„Надявам се, че в подписката ще се включат засегнати, потърпевши и потенциално потърпевши лица. Тя ще бъде внесена другата седмица и чрез нея ще се поиска сериозно действие от страна на институциите. Ще проведем среща с нужните институции и ще си говорим с конкретни имена. По този начин ще се заловят голяма част от разпространителите, които „зарибяват” деца и ги пристрастяват.”, заяви кметът.
Голяма част от децата от другите квартали също търсят дрога там, защото не биват обезпокоявани от съседи и познати. Дилърите също са част от тази „обществена тайна”. Проблемът, обаче не е само в този район. Много от учениците на местните гимназии също използват наркотични вещества, криейки се във входовете или мазетата на близките блокове.
„Преди време съм предоставил на местното полиейско управление предоставени ми регистрационни номера на автомобили в района на Площад „20”, за които има сериозни съмнения, че разпространяват дрога в града.”, добави г-н Гавалюгов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *