Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Цветето на българския фолклор – Райна омая с глас Урвишка поляна

Тазгодишното издание на Фолклорния събор „Боженишки Урвич“ събра стотици – жители и гости на общината, на поляната под историческата крепост. Цветето на българския фолклор – Райна, бе специален гост в празничната програма. Участие в нея  взеха още  танцов състав „Луди-млади“с. Новачене, с ръководител Стефка Александрова, танцов състав  „Жар“ с. Трудовец,с ръководител Георги Иванов ‚ Мургаш“ с.Врачеш, НЧ“19 февруари“ Скравена и Тодорка Иванова, Вокална група „Незабравка“ с Писарово, с ръководител Христо Лясков, Женска певческа група „Детелина“ към ПК „Куна кралица“с.Кунино, Литаковска духова музика, Иванинка Иванова  и танцов състав-Литаково, Общински духов оркестър и др.

Приветствие към всички отправи кметът на общината Иван Гавалюгов. ‚Днес времето предразполага да дадем воля на положителните емоции – да пеем, да танцуваме и да се забавляваме на прекрасния български фолклор. Изключително е важно всички поводи, които ни се отдават, да ги използваме и максимално да си припомняме, че сме българи, да пазим българщината и това е чудесен повод да дадем категоричен и ясен израз на българските традиции, специално на местния фолклор и на местното певческо, и танцово изкуство“.

Кметът Гавалюгов изрази благодарност на всички самодейци, които са отделили от свободното си време , репетират целогодишно, и днес  представят на публиката своите умения. Той призова самодейците не само на този ден – на събора, да идват в тази красива местност. Той припомни, че преди няколко месеца е създадена импровизирана екопътека от 8км , която  започва от Урвишка поляна и завършва на вилната зона в с.Скравена. Гавалюгов препоръча на гостите да я използват за разходки сред красивата природа  на Ботевградския край.

С незименната си красота и самобитен глас, 37-годишната певица Райна, зарадва многобройните си фенове с най-хубавите си песни от своя репертоар. Тя пя в продължение на час и половина, а усмивката й не слизаше от лицето .

1 коментар на “Цветето на българския фолклор – Райна омая с глас Урвишка поляна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *