Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Първото заседание на Общинската избирателна комисия в Ботевград се проведе днес

Днес  от 15.00ч в общинската администрация на Ботевград се състоя първото заседание на Общинската избирателна комисия. Прието бе нейното работно време: от 8.30 ч до 17.30ч. По предложение на Секретаря на Община Ботевград, г-жа Стефка Граматикова, решенията на ОИК ще се обявяват на партерния етаж на Общината, а не както досега – в залата, където се провеждат заседанията на комисията.

„Най-важното работата на комисията е да  преминат изборите законно, да се спазват нормативните актове и да се организира и свърши цялата работа, която е необходимо да се извърши за избирането на общинските съветници и кметове на община,и на кметства”. Това заяви Ирена Андреева, юрист  от София, която ЦИК назначи за  председател на ОИК, в първото си изявление пред медиите.

Първото решение, което бе взето  днес от ОИК, е определянето адреса и седалището на комисията в Ботевград, определени бяха местата, на които официално ще бъдат поставени решенията, както и работното време.

Гражданите ще могат да бъдат информирани за решенията, които ОИК взем.Те ще бъдат поместени незабавно на сайта на ОИК – oik 2307.cik. bg, както и на информационното табло. В тридневен срок след това те се снемат от там.

На заседанието днес присъстваха:

Ирена Калинова Андреева(ГЕРБ) – председател
Христо Петков Якимов (БСП)- зам.председател
Корнелия Людмилова Николова (ДПС) – зам.председател
Радина Михайлова Милкова (Воля) -секретар
ЧЛЕНОВЕТЕ:
Виктор Христов Велчев (ГЕРБ)
Полина Любомирова Петкова-Иванова (ГЕРБ)
Цветанка Данова Банкова (БСП)
Зоя Николова Багелейска (БСП)
Веселина Тодорова Кръстева (БСП)
Цветолюб Христов Савов (Демократична България)

Отсъстваха – Николай Николов (Обединени патриоти), д-р Пламен Китанов (Обединени патриоти) и Мария Накова (ГЕРБ).