Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Политическите партии и коалиции определиха разпределението на местата в 16-те секции в Община Правец

Кметът на община Правец Румен Гунински проведе с представители на петте парламентарно партии и коалиции консултации за определяне съставите на СИК за произвеждането на избори за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 година. Това бяха: ПП „ГЕРБ”, Коалиция „БСП за България” , Коалиция  „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА И ВМРО”, ПП „ДПС” и ПП „ВОЛЯ”,

В консултациите  участва и Коалиция „Демократична България – Обединение” , която има избрани с кандидатската си листа членове на Европейския парламент от Република България, но не е парламентарно представени. В консултациите участваха Никола Гергинов Нитов  – представител на ПП „ГЕРБ”; Иван Николов Донков – представител на „Коалиция БСП за България; д-р Пламен Кирилов Китанов – преставител на Коалиция  „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА И ВМРО”; Тодор Маринов Василев- преставител на Коалиция  „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА И ВМРО”; Тони Тодоров Иванов  – представител на ПП „ДПС”; Йордан Александров Йорданов– представител на ПП „ВОЛЯ”; Представител на Коалиция „Демократична България – Обединение” – не присъства на срещата.

В работата на срещата участваха и Албена Петрова, секретар на Община Правец; Светла Димитрова, гл. експерт „ Гражданска регистрация, гражданско състояние и обредна дейност” в Община Правец.

Кметът на Община Правец, Румен Гунински запозна присъстващите с   решение  № 8 от 11.09. 2019 г. и   на  Общинска избирателна комисия – Правец.

В Община Правец са образувани  16 секции.

В  5-те секции на град Правец и  една от секциите в с. Джурово броят на членовете на СИК е 9, в останалите секции –  7 или общо 124 членове.

 Съгласно решение № 19 от 13.09.2019 г. на  ОИК – Правец разпределението на броя на членовете на СИК и ръководните длъжности в СИК по партии и коалиции е следното:

Партия/КоалицияОбщ брой членове на СИКРазпределение на ръководството на СИК
ПП „ГЕРБ”4016
Коалиция „БСП за България”3416
Коалиция  „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА И ВМРО”167
ПП „ДПС”166
ПП „ВОЛЯ”163
Коалиция „Демократична България – Обединение” 20
Общо12448

Тъй като представител  КП „Демократична България – Обединение” не присъства на консултациите и няма постъпило предложение за  полагащите им се 2 членове на СИК бе последвана процедурата на ЦИК за попълване на незаетите места.  Те бяха разпредени между ПП „ГЕРБ” и Коалиция „БСП за България” по формулата от Методическите указания. Така финалното разпределение на местата в Секционните комисии е следното:

Партия/КоалицияОбщ брой членове на СИКРазпределение на ръководството на СИК
ПП „ГЕРБ”4116
Коалиция „БСП за България”3516
Коалиция  „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА И ВМРО”167
ПП „ДПС”166
ПП „ВОЛЯ”163
Общо12448

До 17,30 ч. н 24а09.2019  партиите и коалициите трябва да представят своите поименни предложения.Източник: Правешки глас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *