Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Последна сесия на ОбС-Правец

Днес ОбС-Правец заседава за последен път.Председателят на ОбС инж.Николай Яхов благодари на всеки от общинските съветници персонално. Това, което успяхме да съградим заедно през този мандат, няма да бъде забравено. Още повече, че ние всички загърбихме своите политически пристрастия в името на доброто на Правец и жителите на общината. 99% от решенията си взехме единодушно. Когато имахме разногласия, взимахме решенията си след диалог и дискусии. През този мандат ОбС Правец е взел 1095 решения за 44 редовни заседания и 13 извънредни сесии. 22 решения сме взели на подписка. Можем да се похвалим с гласуван 65% завишен бюджет за община Правец. За последната година той е над 16 млн лева. Повече от 7 млн. лв гласувахме за инвестиционна програма през 2019 г. Приехме 5 нови Наребди. Запазихме ниски местните данъци  и такси, както и таксите за детските градини. През последния мандат удостоихме четирима жители на общината със званието „Заслужил гражданин“-Христо Христов, Еленка Вълканова, Цанко Маринов, Павел Павлов. С над 20 000 лв. подпомогнахме 50 жители на общината по Наредба 20, гласувахме 9000 лв. за подпомагане на възрастните хора за великденските празници. 20 000 лв. разпределихме за нов иконостас за църквата в Правец, освободихме от такси и данъци манастира на Правец и още, и още. В заключение мога да кажа, че работихме професионално и за хората.“ -подчерта в своето приветствено слово председателят Николай Яхов.

Той връчи на кмета Гунински символичния почетен ключ на града.

От своя страна кметът на общината Румен Гунински отправи благодарност към ОбС-Правец. „Вие работихте отговорно и всеотдайно. Много пъти съм казвал, че моделът, който прилагаме в Правец, е модел, който трябва да следват и всички български политици. Диалог и консенус са ключовите думи. Защото над партийните пристрастия трябва да стоят интересите на хората.“

От името на Общинска администрация Румен Гунински връчи на всеки един от общинските съветници и кметове на села почетен плакет.

Накрая всички заедно вдигнаха наздравица, за да отбележат края на мандат 2015-2019

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *