Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Медали за „Таек-кион“ от детския турнир по таекуон-до в Плевен

Повече от 150 деца от клубове по таекуон-до версия ИТФ от цялата страна мериха сили в Плевен на  Национален детски турнир за купа „Плевен“,който се проведе на 05 октомври .Състезанието бе само в дисциплината спаринг. За четвърта поредна годна надпреварата се провежда под патронажа на председателя на Общинския съвет Мартин Митев, които даде старт на състезанието в зала „Спартак“ и пожела успех на участниците. За първа година турнирът има и международно участие в лицето на отбор от град Охрид, Македония. Състезателите мериха сили в три възрастови категории – 8-9 години, 10-11 години и 12-13 години. Организатор на Четвъртия национален детски турнир по таекуон-до за купа „Плевен“ е Спортен клуб по таекуондо „Атила“ – Плевен с президент Даниел Цаков, и с подкрепата на Българската федерация по таекуондо ITF, Община Плевен, Общински съвет по наркотични вещества – Плевен, Лайънс клуб Плевен и фирма „Агрола“. Традиционно, проявата е под патронажа на председателя на Общински съвет – Плевен. 
Петима ботевградски състезатели взеха участие в детския турнир ,като донесоха 2 златни ,2 сребърни и 1 бронзов медал.
Ник Диков спечели златото при момчета 9-10г. до 40кг.
Ивайла Цакова стана първа при 11 годишните момичета в категория над 55 кг.
Никол Кръстанова взе сребро  при деца 8-9 години  до 30 кг.
Цвети Георгиева остана втора при момичета 12-13 години над 55 кг.
Васил Дюлгерски, за когото това бе първо състезание спечели първия си бронзов медал при най -малките 8 годишни момчета в категория до 30  кг.
След доброто представяне при децата ,състезателите на Таек-кион започват подготовка за предстоящите държавни първенства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *