Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ученици и учители от Индия гостуват на Златаровската гимназия

Днес в ППМГ“ Акад.проф.д-р Асен Златаров“ пристигнаха на посещение ученици и учители от Индия по проект за обмен между България и Индия. Целта на проекта е обогатяване и подобряване знанията по английския език на участващите в него ученици. Той не е финансиран от Европейския съюз, а от Индийското посолство. Ботевградската гимназия е първото училище, което участва в такъв обмен с Индия.

Индийското училище е държавно и в него учат 3 000 ученика. В момента 6 деца от Индия и техните учители са тук, а след няколко месеца 6 български ученици и техните учители ще посетят Индия и ще отседнат в индийски семейства. Участващите в обмена ученици поемат разходите по самолетните си билети, а храната и подслона им са подсигурени.

Програмата на обмена предвижда посещение на гостите в различни български градове в следващите няколко дни. Утре гостите ще посетят Велико Търново, а в сряда в ППМГ „Акад.проф. д-р Асен Златаров“ ще гостуват индийската посланичка, областният управител и кметът на община Ботевград. В четвъртък гостите ще разгледат Габрово, в петък – Етрополе, събота – София. Накрая посещенията завършват с изкачване на вр. Мусала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *