Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Укрепване коритото на р. Касица и рехабилитация на пътя до Поп Нако – предизборни ангажименти на ДИБО пред трудовчани

Предизборна среща-концерт в Трудовец, с участието на фолк певицата Ивана,  се състоя тази вечер на площада пред Кметство Трудовец. Да изпълнят своя дълг и да гласуват на 27 октомври, призова кандидатът за кмет на селото Пепа Николова.

Кандидатът за кмет на община Ботевград Георги Георгиев призова жителите да гласуват с бюлетина номер 71 за Пенка Николова. „Аз съм убеден, че тя е един изключително достоен човек. Човек с качества, доказал се в семейството, доказал се в обществеността  на Трудовец, доказал се в живота. Убеден съм, че ако я изберете за кмет на Трудовец , няма да сгрешите“, каза Георгиев. Той изтъкна мотивите си да се кандидатира, първият,  от които е, че изпълнява поръчението на пет  хиляди граждани той да се кандидатира отново за 4-ти мандат. Вторият му мотив е, че не харесва как се развива общината през последните 4 години.  „Омръзна ми да слушам лъжи и как хвърлят прах в очите на хората“, мотивира се Георгиев, визирайки забавянето на ремонта на общинската болница, изграждането на завода за рециклиране на отпадъци, ремонта покрива на читалището в Ботевград и завършването на реконструкцията на Градския парк. По повод несъгласието си с досегашното управление на общината, той посочи решенията, които съветниците от групата на ОББО не са подкрепили – въвеждане на Синя зона, преминаване на общинското ВиК в държавната собственост, и др. Първото нещо, което той като кмет на общината би направил, ако гражданите му се доверят, е премахването на Синя зона, каза кандидатът  за кмет на ДИБО. Според него общината трябва да върви към изграждане на нови обекти – детските градини отесняват, необходимо е разширяване базата на ОУ“ Н.Вапцаров“ и ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“ Ботевград, ще се пристъпи към направа на чисто нов футболен стадион в Ботевград  и много други.

За Трудовец Георгиев очерта бъдещите приоритети – асфалтиране на 25 улици , канализация и газификация на вилната зона Лозята, подмяна на водопроводната мрежа в селото, да бъдат включени и отново да заработят пречиствателните станции. Той обеща, че за подмяна на водопроводната мрежа в Трудовец общината през следващите 4 години ще задели 20 милиона лева. По думите му, докато е бил кмет на общината са били сменени 65 км водопровод. В общината. Той обеща, че в един мандат в Трудовец ще бъде сменен водопровода поне на 15 улици., които ще бъдат и преасфалтирани  „В този мандат ще се постараем половината ВиК мрежа на Трудовец да бъде подменена.“, каза Георги Георгиев.

Жители на селото поставиха въпроса за укрепване коритото на река Касица. Той пое ангажимент да бъде изградено бетонно корито на реката с участъка при ул.“Беласица“ от ляво и дясно и  по ул. „Хр. Ботев“ , до ул. „Ал.Стамболийски“. Той не пропусна да отбележи, че човекът , който има голям принос в тази насока и е започнал тази дейност в селото е Димитър Василев / МИБО/, чийто внук Димитър Русинов, е също кандидат за кмет на селото.

Създаване на обществен съвет към Кметството, бе следващият приоритет в програмата за развитие на селото, който изтъкна Георги Георгиев. Рехабилитация на пътя за Поп Нако да бъде извършена също обеща кандидатът за кмет.

Той призова присъстващите да гласуват на 27 октомври  по съвест. Кандидатът на ДИБО за общината заяви, че ще наддава за селото не преди изборите, а след тях и припомни девиза на предизборната кампания на коалицията – „Решения, работа, резултати‘“. „Стоя с цялата си отговорност и съзнание, че не съм нарушил законите на Република България, както се опитаха да ме изкарат преди ч години. Ако бях какъв, нямаше да съм тук“, заяви Георги Георгиев. Той представи поименно кандидатската листа с общински съветници.

2 коментара на “Укрепване коритото на р. Касица и рехабилитация на пътя до Поп Нако – предизборни ангажименти на ДИБО пред трудовчани

  1. Чета и си мисля, какво безочие. Като не си такъв, какъвто те изкарват защо Бойко ти би шута публично и защо едни други 11 000 граждани на общината се отвратиха и отказаха от теб. Мислиш за твоите 5000, обещал си им… Не, обещал си на себе си да доразпродадеш и малкото, което не можа и да прибереш още няколко милиончета. Жив и здрав бъди, но опазил ни Бог от кмет като теб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *