Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Продължава работата по отстраняване на аварии на ЧЕЗ в отедлни махали в Липница, Елов дол, Боженица и Радотина

Продължава работата по отстраняване на аварии по електропеносната мрежа на отделни махали в селата Радотина, Липница, Елов дол в община Ботевград и с.Манаселска река в община Правец. Това съобщиха за botevgrad.news от ЧЕЗ.

От електроразпределителното дружество обясниха, че причините за авариите са мокрият сняг, под чиято тежест са се счупили цели дървета или отделно клони от тях. В резултат на това са се скъсали ел.проводници на много места. Има и доста паднали стълбове, поясниха от ЧЕЗ.

По отношение на авариите в Липница и Елов дол от клона на ЧЕЗ в София област заявиха, че двете населени места се захранват с ток от ЧЕЗ-клон Мездра. Вероятно и авариите трябва да извършат служители на клона в града.

На територията на община Ботевград от ЧЕЗ увериха, че работата по отстраняване на повредите по електропреносната мрежа се извършва денонощно и се осъществява в координация с кметоете и кметските наместници. Изпратени са допълнително 15 служители от ЧЕЗ- София област да помагат на аварийните екипи в Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *