Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Корнелия Нинова заряза лозите заедно с кмета Бончовски във Врачеш (обновена)

Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова, заедно с народния представител Иван Ченчев, бяха официални гости на честването на Трифон Зарезан на Ловната база във Врачеш. На празненството присъстваха зам. кметовете Борис Борисов и Цветелин Цветков, както и секератрят на община Ботевград Стефка Граматикова.

„Днешният ден носи надежда за берекет и спорна година“. Това каза кметът на Врачеш – инж. Марин Боночвски. „Виното ни носи радост от живота, усмивката на приятелите и искрата на любовта“. Бончовски пожела да има достатъчно грозде и вино, за да могат врачешките бъчвари да могат да реализират своите бъчви.

Тази година бе избран Христо Христов за Цар на виното, а Ивелина Гечовска стана Царица на лозята. Общо 7 бяха кандидатите да получат приза за Цар на виното. Второ място журито отсъди на Иван Милчев, на трето – Зорница Ташева. Корнелия Нинова се включи в празненството, играейки на хорото и заедно с кмета Бончовски заряза лозята. Тя отправи специален поздрав към всички присъстващи.

“Да ни е честит празникът на виното и любовта, но да стане истинско виното трябва много труд, затова уважаваме трудолюбието на българския народ. Хубавото вино става два пъти по-хубаво, ако е отлежало в добри бъчви, а във Врачеш вие сте най-добрите майстори, които прославяте България и по света”, каза Нинова.

Тя пожела годината да е плодородна и да има здраве и сполука във всеки български дом.

Зам.кметът Борис Борисов изрази надежда, че настоящата година ще бъде ползотворна. „И следащта година да се насладим на хубаво вино на този празник. Днес бъдете опиянени не само от вино, но и от любов“, добави зам.кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *