Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Около 70 сгради кандидатстват за саниране в Ботевград

„До момента са подадени около 70 заявления за участие в проекти за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на Оперативна програма „Региони в растеж“, каза Иван Гавалюгов, който заяви, че интересът е сериозен. Резултатите от класирането ще бъдат ясни следващата седмица.

„За момента всяка община има право да кандидатства с три обекта, но очакваме увеличение на възжмоната бройка, тъй като и бюджетът бе увеличен от 18 000 000 на 45 000 000 лева. Този път няма да включваме административни сгради в процедурата, а ще участваме само с жилищни сгради. Естествено, нашето огромно желание е възможно най-много сгради да бъдат санирани.
Определихме критерии за оценка, като се дава преимущество на по-големите блокове, в които има повече самостоятелни жилищни обекти. Най-вероятно ще готвим 5 до 6 проектни предложения, като към настоящия момент е сигурно, че три могат да бъдат допустими, но ние ще имаме готовност при евентуално увеличаване на допустимите предложения.“, съобщи кметът.

„При предходната програма нямаше ограничение в броя на сградите и ние кандидатствахме със шест сгради, всички, от които бяха одобрени. Сега има ограничение, макар че ресурсът се увеличи с добавените 25 000 000лв. За момента остава ограничението от три предложения на бенефициент. Говорим за общините от четвърто йерархично ниво, тези, които участваха и по предните програми за въвеждане на мерки за енергийна ефективност по енергийна ос 2 на ОПРР.“, допълни г-н Гавалюгов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *