Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ победи ФК „Вършец“ в контрола, стана ясно и кой ще води отбора

ФК „Козаро“ записа успех с 3:0 над ФК „Вършец“ в приятелска среща, играна на помощното игрище „Герена“ в Ботевград днес. Ботевградчани се отчетоха със силна игра, която им донесе убедителна победа и не остави съмнения кой е по-подготвен от двата тима.  Двубоят пропуснаха доста от ключовите футболисти, сред които Явор Янков, Николай Генов, новото попълнение Георги Иванов – Гонзо, както и други. Днешният ден се отличи и с друга подробност. Срещата бе дебют за капитана Радослав Зарев като наставник, който от тук насетне ще играе ролята на играещ треньор. Неговите виждания ще бъдат изцяло различни.

Началните минути бяха сравнително мудни и спокойни, като домакините от ФК „Козаро“ имаха лек превес. В 16-ата минута след първото по-опасно положение, ботевградчани успяха да се разшишат. Анатоли Димитров проби по крилото и качи топката на главата на Петър Станев, който от близка дистанция не сгреши и оплете кълбото в мрежата за 1:0. Постепенно гостите започнаха да се поотпускат и да намират верния ритъм на игра, като към края на полувремето създадоха две чисти голови положения, чрез които можеха да изравнят. Вместо това отборът на ФК „Козаро“ отвърна брилянтно на удара и чрез Радослав Зарев в 39-ата минута успя да поведе с 2:0. Капитанът на домакините се възползва от фрапантна грешка от страна на стража на гостите от Вършец и го наказа сурово за това. Минута преди края на първото полувреме ботевградчани направиха резултата класически – 3:0. Още веднъж се разписа бързоногият футболист на домакините Петър Станев, който получи чудесен пас зад защитата от Анатоли Димитров и не сгреши, вкарвайки втория си гол в мача. Именно при този резултат двете страни се оттеглиха на почивката. След подновяването на играта интригата видимо вече се бе изпарила, след като отборът на ФК „Козаро“ успя да си свърши работата през първите 45 минути. До края на срещата домакините продължиха да диктуват играта, но до нова промяна на резултата не се стигна и така се заформи крайното 3:0 .

Това бе първата приятелска среща за отбора на ФК „Козаро, а отборът ще изиграе още няколко такива. Следващият противник ще бъде тима на ФК „Вежен“ (Тетевен). Срещата ще се играе другата седмица, като предстои да бъде уточнена точна дата и място на провеждане. Официалният рестарт на ОГ София – Запад е на 7 март, а за футболистите на ФК „Козаро“ той е ден по-късно, когато ботевградчани гостуват на ФК „Зенит“ (Церово).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *