Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

България победи Латвия след две продължения!

Мъжкият национален отбор записа повече от драматична и инфарктна първа победа в квалификациите за Евробаскет 2021.

В първото си домакинство в „Арена Ботевград“ баскетболистите на Росен Барчовски показаха нерви, воля за победа и сърце и след две продължения надвиха Латвия със 110:104.

Двубоят бе много оспорван и равностоен, с много обрати и догонвания.

Дий Бост бе най-резултатен за успеха с 26 точки. Той доигра двубоя с травма, но стисна зъби. Именно негова куриозна тройка и фаул осигуриха успеха във второто продължение. Бост завърши и с 8 асистенции.

С 20 точки се отличи капитанът Чавдар Костов. Много силен мач и 16 точки записа Станимир Маринов, 14 наниза Александър Янев, а по 11 добавиха дебютантът в мъжкия национален отбор Крис Минков и Йордан Минчев.

Победата за нашите бе от изключителна важност, като с нея те изпреварват днешния си съперник, който остава с две загуби до момента. Българите пък са с победа и поражение.

Мачовете от втория квалификационен прозорец са през ноември. Тогава България гостува на Босна и Херцеговина, а след това приема Гърция. Напред продължават първите три отбора от групата.

„Играхме страхотно със страхотен характер и битка. Спечелихме мача, когато трябваше. Момчетата направиха каквото трябва. Тази публика заслужава да види такова нещо. Благодаря им. Радвам се, че именно в Ботевград изиграхме такъв мач. Вярвах, че ще бием. Латвия е труден отбор, но се справихме“, коментира след мача селекционерът на нашия тим Росен Барчовски.

Източник: basketball.bg

Снимки:Lap.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *