Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов: Актуализираме цените на административни услуги и такси поради увеличаването на разходите за съответните услуги

На вчерашната сесия общинските съветници приеха нова Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ботевград.

„По никакъв начин тези такси няма да спрат който и да е инвеститор, а ако някой твърди обратното просто е чисто популистко изказване. Таксите нямат сериозно отражение върху целия инвестиционен процес. Актуализираме съответните цени на административни услуги и такси, които Община Ботевград предоставя поради увеличаване на разходите за предоставяне на съответната услуга“, каза Иван Гавалюгов.

„Считам, че издръжката на общинската администрация трябва да бъде изцяло от предоставяне на съответните такси, административни услуги и от държавната субсидия. Не се налага да се ползват приходи от данъци и разпореждане и управление на общинска собственост, т.е. наеми или продажби. Издръжката трябва да бъде поета от тези, които ползват конкретната административна услуга“, добави кметът.

Кметът заяви, че повечето цени не са актуализирани повече от десет години и смята, че е съвсем номрално те да бъдат актуализирани и да покриват реално направените разходи. В сравнение с други общини Ботевград е с по-ниски от средните такси.

„Винаги съм казвал, че не може да си правим илюзии, че няма да има повишаване на разходите. Въпросът, обаче, е приходите на хората да нарастват с по – бързи темпове от разходите и по този начин покупателната им способност да се увеличава.“, заключи градоначалникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *