Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ускоряват модернизацията на пътя Видин-Ботевград

Да се ускори модернизацията на път Е-79 от Видин до Ботевград поиска новият областен управител на Видин Момчил Станков, съобщиха от администрацията. Той свика среща с кметовете на общините и държавните и общинските органи, които имат отношение към началните процедури за изграждането на пътя.

В две от 5 видински общини, където е предвидено отчуждаване на имоти за трасето на пътя, са приключили с издаването на удостоверения за имотите. Това са Макреш и Ружинци. Пред завършване на този процес са Димово и Грамада. Проблемен остава въпросът във Видин, тъй като много от имотите имат нови собственици, които трудно се издирват. Промяната на собствеността забавя издаването на документи за отчуждаването.

Момчил Станков призова  службата по геодезия, картография и кадастър и областната дирекция „Земеделие” да се включат в установяване на собственците на поземлените имоти, подлежащи на отчуждаване. Това би ускорило издаването на удостоверения и усокоряване на дейностите по модернизацията на пътя. Строителството на пътя  е задача номер едно на областната администрация и на общината, тъй като от новия път зависи привличането на нови инвеститори и улесняването на движението за и от моста Видин – Калафат. 

Източник: kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *