Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Клубът по кикбокс, в който се състезава ботевградчанинът Огнян Мирчев, бе признат за трети най-добър в България

Школата на разградски шампион по кикбокс е една от трите най-добри в страната.

Това стана ясно, след като миналата седмица Българската конфедерация по кикбокс и Муай Тай обяви годишните победители за 2019-та.

В класирането първо място взе клуб „Боил“-Варна, второ – „Шуменска крепост“, а трето място бе присъдено на клуб „Мусаши“ – София с треньор Никола Николов-Коко от Разград.

Коко, който е многократен шампион на България по кикбокс и бокс, сега живее в столицата заедно със съпругата си Надежда Николова. Преди година двамата учредяват клуб по кикбокс на името на легендарния японски самурай Мусаши.

За по-малко от десет месеца Коко успява да привлече в школата си десет състезатели, които много скоро достойно се отблагодаряват на своя треньор за предадения опит и професионална подготовка. Пръв сред възпитаниците му е 20-годишният Огнян Мирчев, който през 2019-та става носител на Световната и Европейската купа по кикбокс в стил К-1 за мъже.

Други двама състезатели – на 15 и 18 години, водени от треньора Никола Николов, участват в Европейско първенство за кадети, а трима са обявени за републикански шампиони.

Източник: Екип7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *