Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Възражение до Върховния съд внася адвокатът на Кирова и Гергов

„Писмото, внесено във Върховен административен съд, е фалшифицирано и подписите, положени в него не са истински“. Това заяви за botevgrad.news Марагита Кирова във връзка с провелото се днес адм. дело №1704/2020, образувано по повод внесена от нея и Йордан Гергов жалба срещу решение 232 на Общинската избирателна комисия от 27.12.2019 г. С него комисията отказа да прекрати предсрочно правомощията на кмета на община Ботевград – Иван Гавалюгов.

„Това писмо много ме изненада, защото аз не съм го подписала от мое име, както и смея да твърдя, че  не съм подавала жалба до съда с фалшив подпис. Но сега действително е подадена молба с фалшив подпис и печат. Това, което днес е прочетено в съдебна зала, е опит за манипулация. Това е един сценарий, който не очаквах“. Така Маргарита Кирова коментира оттеглянето на жалбите  до съда.

Възражението до Върховен административен съд- София , от името на Маргарита Кирова, представляваща ПП „Движение инициатива за Ботевградска община“ /ДИБО/ и Йордан Гергов, представляващ ПП “Обединена Социалдемокрация“, ще бъде внесено от представляващия ги адв. Неврокопски, утре – 12 март 2020г.

По време на съдебното заседание днес съдията е оповестил, че има внесена молба от Маргарита Кирова и Йордан Гергов, с която оттеглят жалбите си срещу решението на Общинската избирателна комисия, както и че оттеглят пълномощията си от адв. Неврокопски, представляващ ги пред ВАС.

По повод Възражението, Маргарита Кирова и Йордан Гергов са подписали нотариално заверени декларации, че не са внесли молба за оттегляне на жалбата срещу решение на ОИК от 27 дек.2019г. Също така Маргарита Кирова категорично възрази, че се съгласява с решението на ОИК, както е записано във въпросното писмо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *