Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Иван Гавалюгов:Оттеглянето на жалбите е опит за манипулация на българския съд,а инициаторите са от другата страна

„Това е поредният пример, как с фалшификации и машинации, се прави опит за манипулация на българския съд“. Това каза кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, пред медиите днес, по повод внесената молба за оттегляне на жалбите на  Маргарита Кирова и Йордан Гергов по време на съдебното заседание във ВАС на 11.03. 2020г. Да припомним, че жалбите бяха срещу решението на Общинската избирателна комисия от 29 декември 2019 г ,с  което отказа да прекрати правомощията на кмета.

В общественото пространство се появиха различни твърдения, свързани с делото, които насочват подозренията, че може би това е направено с цел някой в съда да направи услуга на Иван Гавалюгов чрез фалшиви документи.

„Не мога да си обясня как нормален и разумен човек би допуснал, че по този начин би се помогнало на една от страните. Това е поредната фалшификация, направена от жалбоподателите. Разбира се, след това те се отричат от писмата, с които изтеглят тези жалби. Може би целта е да се смени съставът на съда, който по някаква причина може да не им е удобен. Възможно е да го правят и за да се окаже влияние върху въпросния състав – ответната страна, било то ОИК или аз като заинтересовано лице, като се опитваме да изманипулираме някакъв процес и да спечелим антипатиите на този състав. Убеден съм, че инициаторите са от другата страна“, заяви кметът Гавалюгов. Той допусна две версии – „ Или искат да настроят съдиите, но не вярвам те да са толкова повърхностни и лекомислени, за да не си помислят, че това са действия, провокирани от жалбоподателите с цел да бъдат подведени и да прекратят процеса. По-логичната версия е, че чрез процедурни хватки, състоящи се в пускане на второ писмо, с което да декларират, че не те са автори на писмата за изтегляне на жалбите и при евентуално прекратяване в тази връзка на процеса, да поискат отмяна на решението на този състав на ВАС и да поискат връщане на друг състав за разглеждане по същество. Това са двата възможни вариана според мен. Първият ми изглeжда прекалено наивен, вторият е по-реалистичен“, добави Гавалюгов и каза, че по неизвестни причини все още няма резултат от проверките на подписите върху жалбите срещу решението на ОИК, внесено в Административен съд – София област. Този технологичен процес на изследване продължава вече 2 месеца.

„Сигурно погледнато отстрани всичко е вече трагикомично. Съжалявам, че под някаква форма участвам в този спектакъл. Някои хора, не знам водени от какви разсъждения и обвързаност, предпочетоха вместо да остареят достойно като катедрали, да остареят като протъркани селски цървули! И в двата случая стареенето е неизбежен процес, но явно са си избрали този път!“, заключи градоначалникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *