Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Иван Гавалюгов: „Няма доказани случаи на заразени лица с коронавирус от Ботевград!“

„Доказан случай на заразени лица с COVID-19 в Ботевград към настоящия момент няма! Засега факт са само взетите проби, а резултати още няма.“ Това съобщи кметът Иван Гавалюгов на днешния брифинг.

„Девет жители на Община Ботевград са поставени под карантина. Общината получи информация от РЗИ за въпросните лица, но се оказва, че информацията изобщо не е пълна и ние постоянно получаваме информация за други лица извън този списък, които са пребивавали в чужбина. Проверяваме всеки един случай – първо информираме въпросните лица, че се намират в такъв случай, след което се информираме къде се намират и дали спазват въпросните изисквания. С учудване разбрахме, че част от хората в списъка не бяха запознати, че са поставени под карантина. Според мен това е пропуск на организацията в цялата система по включването на хората във въпросния списък и спазването на ограничение“, каза той.

За спазването на ограниченията отговарят Общинската администрация /Обществен ред/ и служителите на РПУ, които ще извършват проверки на място. „Надявам се, че хората ще проявят нужното самосъзнание и ще прекарат известно време в домашна обстановка“, допълни г-н Гавалюгов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *