Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Доброволци в Скравена дезинфекцират обществените места

В село Скравена хората започнаха бързо да действат, за да се справят с плъзналата епидемия. Три жени ( Гергана Минкова, Петя Николова и Даниела Димитрова) решават да помогнат на кмета на село Скравена Методи Драганов, във връзка с пандемията.  Кметът веднага предприема мерки, като се обажда в община Ботевград и съобщава, че иска да се дезинфектира селото. Оттам му се обяснява, че към момента нямат изпратени препарати и се очакват.

„Започнахме да пишем в социалната група на селото какво и как мислим. Намерихме препарат в индустриалната химия в с.Долно Камарци, обаче препаратът е доста скъпичък. И веднага се свързахме с един човек с добро сърце. Младият бизнесмен Димитър Романов веднага откликва на зова за помощ. Дари безвъзмездно закупуването на 3 туби с препарат в името на селото и хората“, споделя Гергана пред наш репортер.

Трите жени се заемат с намирането на доброволци за пръскането на обществените места. „Пред магазините, училище, детска градина, аптека, здравната служба, поща, кметство, църква, читалище и целият площад и няколко ромски махали. Включи се и колективът на кметството. Действаме с подръчни материали. Доброволците са готови и за помощ към възрастните хора. Пръскането ще е всяка седмица“, допълва тя.

Източник: Блиц

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *