Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов:Ако имаше практическа приложимост на идеята на проф. Ганев, отдавна щяха да я използват по света в борбата с коронавируса

Не са ни известни досега научни доказателства до момента, които да показват, че озонатори на пречиствателни станции могат да помогнат в борбата с коронавируса. Това каза кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов по повод твърдението на проф. Жеко Ганев, че община Ботевград би могла да използва изградените озониращите системи на седемте пречиствателни станции за питейни води,  при което  жителите няма да имат никакъв проблем с  COVID 19.

“Не искам да подценявам никой учен, дори проф. Ганев,  но не мога да кажа на какво почиват неговите твърдения. Сигурен съм , че ако имаше някаква практическа приложимост на неговата идея, отдавна щяха да я използват по света в борбата с новия вирус“, заяви кметът.

Според него, това че никой друг, освен проф. Жеко Ганев твърди тези неща, показва , че това е негова приумица. „С цялото ми уважение към титлата му на професор, но никой друг не е коментирал такава възможност с борбата с коронавируса. Така че проф. Ганев, нека да сподели тестове и наблюдения си и да бъде така добър да се свърже с Националния щаб и Световната здравна организация. Аз съвсем официално му го казвам, да го направи. Мисля, че в това отношение учените биха се заинтересовали от неговите наблюдения и експерименти, както и биха приели да работят в тази посока. На този етап това звучи като една абсолютно налудничава идея“, каза в заключение кметът Иван Гавалюгов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *