Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград откри дарителска сметка, свързана с COVID 19

Община Ботевград откри дарителска сметка за набиране на средства за подпомагане дейността на МБАЛ Ботевград и социалните заведения на територията на общината в условия на извънредна ситуация, свързана с COVID-19.

Tова съобщи зам.кмета Борис Борисов по време на днешното редовно заседание на Общински съвет Ботевград. Приета бе допълнителна точка 4 към Дневния ред. На нея общинското ръковдство и съветниците обсъждаха един час обстановката в общината, свързана с мерките срещу коронавируса.

Дарените средства ще се използват за осигуряване на цялостни предпазни комплекти за работещия медицински персонал, дезинфектанти, консумативи и апаратура, в това число и респиратори.

Граждани и фирми, които имат готовност и желание за парични дарения, могат да ги преведат по следната сметка:

Дарителска сметка на Община Ботевград:

IBAN: BG93FINV91508404348306

BIC: FINVBGSF

Код за дарения от страната:  445100

Код за дарения от чужбина: 445200

При необходимост на дарителите ще се издават свидетелства за дарение.

Община Ботевград приема и дарения под формата на дезинфектанти, защитни средства – маски, шлемове, костюми и др. Даренията се приемат на адрес: гр.Ботевград, пл.Освобождение 13

За осигуряване на максимална прозрачност и отчетност на дарените средства и материали със заповед на Кмета на община Ботевград ще бъде сформирана комисия от общински служители и общински съветници, която ще контролира и управлява дарените средства, като се отчете пред обществеността след края на извънредното положение. По този повод ще бъдат излъчени двама общински светници, които да работят към комисията. Това ще стане допълнително, след като ръководителите на отделните групи в Общински съвет обявят имената им, стана ясно в края на сесията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *